ARDUINO İLE ROBOTİK KODLAMA (TEMEL SEVİYE)

ARDUINO İLE ROBOTİK KODLAMA (TEMEL SEVİYE)

ARDUINO İLE ROBOTİK KODLAMA (TEMEL SEVİYE)

Dersin adı:

ARDUINO İLE ROBOTİK KODLAMA (TEMEL SEVİYE)

Dersin amacı:

Gelişen teknolojik alt yapılar ve medeniyetimizin gerekleri haline gelen robotik çalışmalar hayatımızın her noktasında kendisine yer bulmaktadır. Yeni nesil hangi mesleği yaparsa yapsın kendi iş kolu ile alakalı muhakkak bir robotik alt yapı ile çalışacaktır. O zaman daha küçük yaşlarda çocuklarımız robotik kodlama mantığını kavrarlar ise onları kullanma ve yönetmekte daha başarılı olacaklardır.

İnsanoğlunun var oluşundan bu yana süre gelen Maker yeteneği robotik kodlama ile farklı bir boyut kazanmaya başlamıştır. Algoritma düşünce öğrencilerimizin her yaptığı işlerde hatasız yapmasına neden olacak kontrol mekanizmasını geliştirecektir. Bu nedenle hem eğitimci kimliğinizi geliştirmek için hem de kendi çocuklarınıza destek olmak adına bu eğitimi almak gerekmektedir.

Dersin içeriği:

1.Modül: Temel Robotik Devre Elemanları 5 ders saati

2.Modül: Algoritma oluşturma programlama 5 ders saati

3.Modül: Arduino Devre elemanları ve programlanması 20 ders saati

4.Modül: Hazır Robotik Kit kullanımı10 ders saati

 

 

 

Dersin öğrenme çıktıları:

Modül 1: Temel Robotik Devre Elemanları: Bu modülde robotik elektronik alt yapısına sahip olmayan katılımcılar için verilmesi gereken robotik elektronik ile ilgili zorunlu bilgiler yer alacaktır.KatılımcılarArduino kart pin çıkışlarının - kullanım amaçlarını öğrenir. Sensörler ve ek elemanların Arduino’ya nasıl bağlandığını öğrenir, LCD Bağlantısı, Servo Motor Bilgisi ve Bağlantısı, DC Redüktörlü Motor kullanımı, L298N Bağlantısı, Step Motor Kullanımı, Direnç, kondansatör, diyot, buton ve anahtar kullanımı

 

Modül 2: Algoritma Oluşturma ve Programlama: Bu modülde Arduino programlama bilgisi olmayanlar için öncelikle robotik düşünceyi kavramaları için Algoritma eğitimi verilecektir. Algoritma oluşturmak için online sınıf oluşturarak yapılan çalışmalar takip edilecektir. Arduinoprogramlamaya  girilerek öncelikle Kod blokları ile programlama anlatılacak, sonrasındaise Arduino İDE ile yazılım öğretilecektir.

Modül 3: Aduino Devre Kurulumu ve Programlanması: Mblok Programı ve İDE kullanımı öğretilecek. Önce Simülasyon ile yapılan develer sonrasında uygulamalı olarak montaj ve programlama öğretilecektir.

Modül 4: Hazır RoboKit Kullanımı: Bu modülde alt yapısı arduinouno ya dayalı Hazır robot kitleri ile Etkin öğrenmeyi sağlayacak Robotik Programlama eğitimi verilmesi sağlanacaktır.

 

 

 

 

 

Ders

Konular

1

Temel Robotik Devre Elemanları

2

Algoritma oluşturma ve programlama

3

Arduino Devre elemanları ve programlanması

4

Hazır Robotik Kit kullanımı